Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 

Kinderboeken

Bookmark and Share
 
Krijgt de politie ook wel eens een bon? door Christa Carbo
en andere vragen van kinderen aan de politie

Bestel dit boek bij
Paperback | 104 pagina's | Gottmer Uitgeversgroep | september 2009

Beschrijving:
Kan een politieauto extra hard?
Waarvoor dient het uniform eigenlijk?
Is dat echte peper in die pepperspray?
Horen vingerafdrukken echt maar bij één boef?
Valt die pet nooit af?
Deze en vele andere vragen stellen kinderen aan de politie. De vragen worden op heldere wijze beantwoord door Christa Carbo. Ze laat in dit boek zien hoe spannend en afwisselend het werk is van de mensen in het blauwe uniform. En ook waarvoor dat uniform eigenlijk dient.
Recensie:
Aan de hand van 104 vragen die kinderen stelden over de politie komen we van alles te weten over het werk van de politie. Vragen als 'Krijgt de politie zelf ook wel eens een bon?', 'Hoeveel kinderen bellen per dag 112?', 'Hoe kun je zien of iemand een boef is?', 'Is het moeilijk om politieman of -vrouw te worden?'worden op heldere en humoristische wijze beantwoord. Juist door die op het eerste oog soms gekke, maar erg logische vragen kan iedereen er wat van leren. Het principe werd eerder toegepast in vergelijkbare uitgaven over Artis (dieren), de Europese Unie, de koningin en het (ontstaan van) leven. Voor elke vraag en het bijbehorende antwoord zijn twee pagina's beschikbaar. De tekst is verdeeld in verschillende alinea's, zonder gebruikmaking van witregels. De toepasselijke steunkleur blauw is zowel toegepast in de opmaak als voor de grappige zwart-witillustraties, die de tekst ondersteunen. Met inhoudsopgave. Vanaf ca. 9 jaar.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
 
Maskers, Boeven en Politie

Bestel dit boek bij
Hardcover | 24 pagina's | Libre B.V., Uitgeverij | maart 2010

Beschrijving:
Doe net alsof je een motoragent. Of ben je liever een boef? Met de tien leuke maskers uit dit boek kun je samen met je vriendjes en vriendinnetjes urenlang spelen. Leuk voor bijvoorbeeld verkleedpartijtjes, voor verjaardagsfeestjes, voor een leuke schoolmusical of om lekker buiten mee te spelen.
De maskers hebben een gekleurde kant en een zwart-wit kant. Je kunt zelf kiezen of je de zwart-wit kant kleurt met potlood, viltstift of verf. Maar het is ook erg leuk om de zwart-wit kant te beplakken met propjes crèpe papier. Veel speelplezier...
Politie door Yono Severse

Bestel dit boek bij
Hardcover | 43 pagina's | Uitgeverij Ellessy | 1 editie | juni 2004

Beschrijving:
Scholieren moeten spreekbeurten houden en werkstukken maken. Over de onderwerpen zijn vaak alleen maar boeken verschenen die te moeilijk zijn voor hen of te uitgebreid. Ook kiezen de leerlingen onderwerpen waarover überhaupt nog geen of weinig literatuur van is verschenen. Na onderzoek in openbare bibliotheken en schoolbibliotheken is gebleken dat er behoefte is aan informatie over veelgevraagde onderwerpen voor spreekbeurten en werkstukken. De serie WWW (=Wij Willen Weten) voorziet in die behoefte en geeft handige en bondige informatie in boekvorm. Ook volwassenen voor wie een krantenartikel over een bepaald onderwerp te summier is en die meer willen weten over interessante onderwerpen, maar een boekwerk weer te uitgebreid vinden, zijn gebaat bij deze serie informatieve boekjes. De serie WWW is een welkome aanvulling op uw encyclopedie. Voor bibliotheken een onmisbare serie vol informatie voor een brede doelgroep. De onderwerpen zijn gekozen op advies van bibliothecarissen, docenten en scholieren.
Recensie:
In vijf hoofdstukken wordt een schets gegeven van de Nederlandse politie. In het eerste hoofdstuk wordt ingegaan op de geschiedenis van de politie. In de volgende hoofdstukken worden de organisatie van de politie, de taken en de opleiding behandeld. Afgesloten wordt met een casus. Tenslotte een verklarende woordenlijst en tips voor meer informatie in de vorm van een literatuur- en bronnenopgave en de vermelding van slechts een website (www.politie.nl). Met enkele simpele zwart-wittekeningen. Dit boekje is met name bedoeld als eerste orientatie voor scholieren voortgezet onderwijs bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt. Vanaf ca. 13 jaar.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
 
Later word ik ... politieagent door Hilde Vandermeerent

Bestel dit boek bij
Hardcover | 29 pagina's | Davidsfonds | juli 2009

Beschrijving:
Ben je niet bang van boeven? Kan je goed luisteren naar mensen en ben je goed in problemen oplossen? Hou je van regels en wetten? Wil je graag een spannend en afwisselend beroep?
Zou je niets liever doen dan het verkeer regelen of daders van misdrijven opsporen? Dan word jij later vast een prima politieagent! In dit boek vind je alles wat je moet weten om je droom waar te maken. Wat moet je als politieagent allemaal kunnen? Wat heb je nodig als politieagent? Waar zal je werken? Met wie zal je samenwerken? En kan je je nu al voorbereiden? Hilde Vandermeeren laat je fantaseren over later. Ze stelt je heel wat verschillende beroepen voor in deze toffe, boeiende reeks en geeft je de beste tips voor het uitoefenen van jouw droomjob.
Recensie:
Vierkant informatief prentenboek waarin een jongen een meisje vertelt dat hij later politieman wil worden. Daarna vertelt zowel de jongen als het meisje in de ik-vorm hoe je een goede politieagent(e) kunt worden. Ingegaan wordt op wat je moet kunnen, wat je moet doen, wat je nodig hebt en waar je werkt. De humoristische, stripachtige tekeningen zijn de grootste blikvanger. Het merendeel van de pagina's bevat drie tekeningen, waarvan de bovenste - een halve pagina beslaand - het verhaal van de jongen en het meisje volgt. Op de onderste twee tekeningen zien we een politieagent(e) aan het werk. De tekst (vetgedrukt en verschillend van grootte) beperkt zich tot enkele korte zinnetjes. Sommige bij het beroep horende woorden/begrippen als portofoon en de gerechtelijke politie zullen nadere uitleg van de voorlezer behoeven. Tekst en illustraties zijn goed op elkaar afgestemd. Aan het eind zijn twee doe-opdrachten en twee overzichtsplaten (met onder andere een blik in de toekomst) opgenomen. De makers zijn erin geslaagd een realistische kijk op het beroep van politieagent(e) te tonen. Onder de noemer 'Later word ik...'* zijn inmiddels nog zeven delen verschenen. Speels en leuk boek voor kinderen vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
 
Het dikke agentje door Margaret Wise Brown

Bestel dit boek bij
Hardcover | 44 pagina's | Luxe editie | juli 2008

Beschrijving:
Het dikke agentje verscheen in 1950 in Amerika als het giste Little Golden
Book. Het boekje kostte in de winkel 25 dollarcent, maar beginnende
politie-agenten in New York kregen het gratis!
Toen in 1953 in Nederland de eerste "Gouden Boekjes" verschenen, waren
dat bewerkingen van de Amerikaanse; generaties Nederlandse kinderen zijn
er sindsdien mee opgegroeid. Toch zijn veel klassiekers nooit vertaald; Het
dikke agentje is daar een voorbeeld van. Voor het eerst komt dit Gouden
Boekje nu uit in een Nederlandse "speciale uitgave", waarbij gebruik is
gemaakt van de originele illustraties van Nice en Martin Provensen (ook
de tekenaars van De kladderkatjes en Het eigenwijse eendje).
Bij Uitgeverij Rubinstein verschenen tevens luxe en onverkorte (42-pagina-)
edities van De gele taxi, ViHbrandweermannetjes, Een jaar in de stad, Jan
de vliegtuigman, Sloffie Sleepboot en Konijntje Woelwater.
Recensie:
In de straten van New York regelt het dikke agentje niet alleen het verkeer, hij zit ook achter inbrekers aan, redt poezen uit bomen en haalt een drenkeling uit het water. Nostalgisch deeltje uit de serie 'Gouden Boekjes' dat stamt uit 1950 en nog nooit vertaald werd voor Nederland (de serie startte hier pas in 1953). Het verhaal (inclusief tekst en bladmuziek van het liedje over de dikke agent) is zeer eenvoudig, zeer voorspelbaar en erg achterhaald. Het is dan ook nauwelijks geschikt voor kinderen van nu, maar des te meer voor volwassenen die opgegroeid zijn met deze serie. De uitvoering is zoet, maar o zo leuk en vertederend, evenals de prachtige gekleurde illustraties die helemaal bij de jaren vijftig horen. Meer een cadeauboekje; eigenlijk gewoon een hebbedingetje voor volwassenen. Speciale uitgave met de originele illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
(NBD|Biblion recensie, Mac Steenaart)
 
Agent en Boef en de tekenstreken door Tjibbe Veldkamp
en de tekenstreken

Bestel dit boek bij
Hardcover | 26 pagina's | Lannoo Nv | november 2009

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Er is maar één probleem. Soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit... Maak je eigen Vingerpoppetjes van Agent, Boef en Politiehond .
Recensie:
Dit tweede deel over Agent en Boef is los te lezen van het eerste deel, getiteld 'Agent en Boef'*, dat in 2009 onder meer bekroond werd met de Zilveren Griffel en de Leespluim van januari. In dit tweede deel weet Boef te ontsnappen uit de gevangenis. Door grote tekeningen te maken probeert hij Agent te misleiden en zo uit zijn handen te blijven. Maar wat Boef kan, kan Agent ook! Een prentenboek met originele en humoristische vondsten, zowel in de leuke en vlot leesbare tekst als in de speelse illustraties die veel details bevatten. De illustraties zijn wisselend van grootte, vertellen het verhaal en zijn een mooie aanvulling bij de teksten. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar een erg leuk prentenboek in dezelfde stijl en van dezelfde kwaliteit als het eerste deel.
(NBD|Biblion recensie, Felix Meijer)
 
Echte boeven door Paul van Loon

Bestel dit boek bij
Hardcover | 26 pagina's | Zwijsen Uitgeverij | augustus 2008

Beschrijving:
Het is nacht. Bos en Loodje lopen door de straat. Het is tijd voor een echte boevenstreek. Dan krijgen ze een diploma. Dan zijn ze echte boeven. Eindelijk! Zou het deze keer lukken?
Recensie:
Bos en Loodje willen echte boeven zijn met een echt 'boevendiploma'. Bos verzint steeds een boevenstreek, maar telkens gaat er iets mis. Een grappig verhaaltje op AVI-E3, goed opgebouwd, overzichtelijk, spannend en vlot te lezen. Korte zinnen, eenvoudig woordgebruik, duidelijk schreefloos lettertype, ruime bladspiegel, aantrekkelijk omslag. Een verzorgde uitgave. De vele grappige illustraties geven veel spannende momenten in het verhaal weer. Deel van de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*, verschenen ter gelegenheid van zijn 25-jarig schrijverschap. Geschikt om zelf te lezen vanaf ca. 6,5 jaar. Ook geschikt voor oudere kinderen met leesmoeilijkheden.
(NBD|Biblion recensie, Redactie)
 
Piet Polies en de boef met de aansteker

Bestel dit boek bij
Hardcover | 28 pagina's | First Monkey | november 2009

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
In Piet Polies en de boef met de aansteker weet onze vriendelijke held Piet met hulp van kinderen uit de buurt te voorkomen dat een boef brand kan stichten. Maar hebben ze wel echt een boef te pakken? Het verhaal is gebaseerd op het arrest van de beroemde, waargebeurde zaak 'De Eindhovense brandstichting'.

 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020