Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 

Misdaadfilms klassiekers

Bookmark and Share
 
 
Godfather - The Coppola Collection

Bestel deze dvd bij
Dvd | 5 disks | 526 minuten | Paramount Entertainment | juni 2008

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Francis Ford Coppola's epische en Oscars overladen met meesterwerk in een ultieme, nieuwe editie. The Godfather: The Coppola Restoration bevat volledige remasterd en restord versies van de legendarische trilogy en twee disc's boordevol gloednieuw bonusmateriaal! Stijlvol verpakt in een prachtige box set maakt dit de ultieme The Godfather collectors' item. The Godfather: Regisseur Coppola geeft een angstaanjagend beeld van de opkomst en dreigende ondergang van de Siciliaanse clan in Amerika. Het verhaal balanceert meesterlijk tussen het familieleven van de Corleones en de keiharde misdaadwereld waarin ze actief zijn. De trilogy werd een ongevenaarde maatstaf voor misdaadfilms en maakten topacteurs al Marlon Brando, Al Pacino, Robert DeNiro, James Caan, Andy Garcia en vele anderen tot wereldsterren.
 
Once Upon A Time In The West

Bestel deze dvd bij
Dvd | 159 minuten | Paramount Home Entertainment | juni 2010

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Dit monumentale epos behoort tot de vijf allerbeste Western-meesterstukken ooit gemaakt. De film is weids zoals de monumentale valleien waar het is opgenomen, groots als de fantastische acteurs en zo ruig en wild als ieder kind zich het Wilde Westen voorstelt. Claudia Cardinale als de hoer die in een Madonna verandert. Henry Fonda als het duisterste karakter uit zijn lange carrière, erg overtuigend... Hij speelt Frank, een moordzuchtige psychopaat die totaal geen last heeft van zijn geweten wanneer hij een complete familie uitmoordt. Jason Robards als de halfbloed die vals beschuldigd wordt van de vreselijke slachtpartij. Charles Bronson in de rol van De Man, die zich de wrede martelingen die zijn broer heeft doorstaan herinnert. Brilliant geregisseerd door Sergio Leone. Deze prachtige film -met memorabele muziek van Ennio Morricone herstelde de significante rol die de Western speelt in de kunst van het filmmaken.
Good, The Bad And The Ugly

Bestel deze dvd bij
Dvd | 171 minuten | 20th Century Fox Entertainment | januari 2007

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Gedurende de burgeroorlog ging een mysterieuze zwerver, Clint Eastwood, een zeer macabere overeenkomst met een Mexicaanse bandiet aan, Eli Wallach genaamd. Op Wallach's hoofd stond 'n prijs. Eastwood is van plan hem uit te leveren, het geld te innen en de man op het laatste moment alsnog te redden. De twee mannen lopen daarna tegen de sadistische gangster Lee van Cleef aan, wiens 'spelletjes' om veel grotere inzetten gaan.
 
Shawshank Redemption

Bestel deze dvd bij
Dvd | 137 minuten | Dutch Filmworks | september 2011

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Zeven Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Film en Beste Acteur, kreeg deze verfilming van Stephen King's verhaal over hoop, vriendschap en overleving binnen de muren van een streng bewaakte gevangenis. Bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt valselijk beschuldigd van moord. Hij krijgt levenslang en wordt naar de Shawshank gevangenis gestuurd. Daar sluit hij vriendschap met Red (Morgan Freeman), een oude
gevangene die het klappen van de zweep kent. Andy leert dat je in Shawshank twee dingen kunt doen: bij de pakken neerzitten of er het beste van maken. Zijn vrijheid is hij immers voorgoed kwijt. Of toch niet?
 
The Green Mile

Bestel deze dvd bij
Dvd | 188 minuten | Warner Home Video | januari 2008

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
The Green Mile speelt zich af in Louisiana tijdens de grote depressie van de jaren 1930. De gevangenis in deze film is de laatste plek waar de, moordenaars, verkrachters enz. op hun dood wachten. De laaste wandeling naar de executie gaat door een gang met groen waarvan de vloer bedekt is met groen linoleum. Pracht acteerwerk. Paul Edgecomb is gevangenisbewaarder op de beruchte Death Row van de Cold Mountain-gevangenis. Hij is er verantwoordelijk voor de bewaking van vier ter dood veroordeelden. Een van hen, John Coffey wacht de electrische stoel omdat hij twee kleine meisjes zou hebben vermoord. Coffey is een reusachtige vent, sterk als een beer, maar ook erg verlegen, naief, aandoenlijk beleefd en... bang in het donker. Hij blijkt bovendien over wonderlijke bovennatuurlijke krachten te beschikken. Edgecomb begint dan ook te twijfelen aan Coffey's schuld.
 
Midnight Express

Bestel deze dvd bij
Dvd | 120 minuten | Sony Pictures Home Entertainment | oktober 2008

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Dit is het ware, schokkende verhaal over Billy Hayes, een jonge Amerikaan die in Turkije tot 30 jaar gevangenis wordt veroordeeld wegens een onbetekenende hasjsmokkel. Hij verdraagt het onmogelijke, de martelingen en vernederingen die tot de dagelijkse praktijken behoren. Tot hij zich realiseer dat hij zal wegkwijnen als hij niet vlucht.
 
Scarface

Bestel deze dvd bij
Dvd | 165 minuten | Universal Pictures | juli 2002

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Al Pacino in de grootste gangsterfilm aller tijden.
De jonge Cubaan Tony Montana wordt geconfronteerd met de harde waarheid als in Miami blijkt dat vluchtelingen zich enkel staande kunnen houden met misdaad. Hij maakt kennis met de wereld van de cocaïnesmokkel en weet zich met het witte poeder omhoog te werken tot de baas van het reusachtige imperium.
Brian De Palma wist met deze film een beeld te geven van de opkomst en de val van een modern misdadigersimperium. Met de uitgelezen cast van o.a. Al Pacino en Michelle Pfeiffer werd 'Scarface' de grootste, maar tevens bloedigste gangsterfilm van de jaren '80.
 
Pulp Fiction

Bestel deze dvd bij
Dvd | 154 minuten | Walt Disney Studios Entertainment | april 2011

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
In deze door filmcritici bejubelde film van regisseur Quentin Tarantino maken we op originele wijze kennis met de onderwereld van Los Angeles. Drie ijzersterke misdaadverhalen schuiven listig in en langs elkaar.
De twee dieven Honey Bunny (Amanda Plummer) en Pumpkin (Tim Roth) besluiten tijdens het ontbijt in een koffieshop de klanten van hun portefeuilles te beroven. De twee daar aanwezig criminelen Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) rekenen af met een stelletje schorem om een geheimzinnige zwarte aktetas in handen te krijgen. Wanneer hun baas Marsellus Wallace (Ving Rhames) op reis moet, belooft Vincent met tegenzin en gevaar voor eigen leven, een oogje op diens vrouw Mia (Uman Thurman) te houden.
En dan is er ook nog de veelbelovende bokser Butch Coolidge (Bruce Willis) die van Marsellus een behoorlijk bedrag heeft geïncasseerd om in de vijfde ronde neer te gaan. Maar Butch houdt zich niet aan de afspraak, met alle gevolgen van dien. De formidabele cast, de spitsvormige dialogen en de prachtige mix van geweld en humor maken Pulp Fiction tot een film die u gezien moet hebben.
Papillon

Bestel deze dvd bij
Dvd | 144 minuten | A-film | oktober 2007

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Papillon vertelt het waargebeurde verhaal van Henri Charièrre, bijgenaamd "Papillon" (vlinder) die in 1931 tot levenslange dwangarbeid veroordeeld wordt wegens een moord die hij niet had gepleegd.Hij wordt vervolgens afgevoerd naar de Franse kolonie Guyana in Zuid-Amerika. Papillon is vastbesloten om te ontsnappen, maar na zijn eerste poging belandt hij op het gruwelijke Devil's Island, een meedogenloze Frans-Guyaanse gevangenis,waaruit nog nooit iemand is ontsnapt. Desalniettemin zal hij alles op alles zetten om hieruit te ontsnappen...
 
Escape From Alcatraz

Bestel deze dvd bij
Dvd | 107 minuten | Paramount Home Entertainment | juli 2001

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Op 18 januari 1960 landde Frank Morris (Clint Eastwood) onder zware bewaking op Amerika's meest gevreesde en beruchte gevangenis op het eiland Alcatraz - een geïsoleerde vesting waarheen uitsluitend de gevaarlijkste misdadigers overgebracht werden en vanwaar geen terugkeer mogelijk was.Gedreven door een sterke vrijheidsdrang en getergd door de gewetenloze en willekeurige straffen van de gevangenisleiding begint hij samen met een paar medegevangenen een plan voor te bereiden wat nog niemand gelukt is: ontsnapping van Alcatraz.
Recensie:
Ontsnappen is onmogelijk. Toch flikt Clint Eastwood het in deze Prison Break van de seventies.
Hoe, dat zie je in deze solide thiller van zijn Dirty Harry-regisseur Siegel. Als Frank Morris is Eastwood de gewetenloze en willekeurige straffen van de gevangenisleiding van Alcatraz meer dan beu. Hij smeedt plannen om met een paar medegevangenen van het beruchte gevangeniseiland te ontsnappen.
Bron: Preview(c)
 
Seven

Bestel deze dvd bij
Dvd | 122 minuten | E1 Entertainment | oktober 2007

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Twee moordslachtoffers worden gevonden. Ze zijn op afgrijselijke wijze gedood: elke moord beeldt één van de zeven dodelijke zonden uit. Ook de moordlocaties zijn veranderd in gruwelijke voorstellingen van deze twee zonden. Twee zonden betekent nog vijf te gaan. Vijf mensen die op vreselijke, sadistische wijze zullen worden vermoord. Twee rechercheurs openen de jacht: ervaren William Somerset (Morgan Freeman) en groentje David Mills (Brad Pitt). Ze begeven zich in de duistere, angstaanjagende wereld van de psychopaat die zichzelf het Zwaard van God vindt. De twee mannen zetten alles op alles om de levensgevaarlijke gek te vinden. Als ze steeds dichterbij komen krijgen ze een onaangename verrassing. Een héél onaangename verrassing… Seven kun je niet alleen in het donker zien. De film is geniaal, visueel overdonderend en dood- en dóódeng.
 
Silence Of The Lambs

Bestel deze dvd bij
Dvd | 113 minuten | 20th Century Fox Entertainment | januari 2007

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Een massamoordenaar is voortvluchtig. De Psychopatische serie moordenaar 'Buffalo Bill' maakt zijn slachtoffers onder grote vrouwen en vilt ze daarna. FBI-agent jack Crawford (Scott Glenn) schakelt de jonge studente Clarice Starling (Jodie Foster) in, om deze maniak te vinden. Hiervoor heeft zij de hulp nodig van Dr. Hannibal Lector (Anthony Hopkins), die beter bekend staat als Hannibal the Cannibal omdat hij zijn slachtoffers opat. Clarice ontdekt een pop van een doodsvlinder in de keel van Buffalo's slachtoffers. Dr. Hannibal geeft haar stukje bij beetje de gegevens om dit raadsel op te lossen en om achter de verblijfplaats van 'Buffalo Bill' te komen.
Recensie:
Er zijn van die films die bijna niemand slecht kan vinden, omdat alles gewoon goed is: perfect acteerspel, oplopende spanning, een ingenieus plot en een bloedstollend eind, en dit alles onder een superstrakke regie. Silence of the Lambs is er zo één: een superspannende thriller met een intelligent verhaal.
Een massamoordenaar is voortvluchtig. De psychopathische serie moordenaar "Buffalo Bill" maakt zijn slachtoffers onder jonge, blonde vrouwen om ze vervolgens van hun huid te ontdoen. De dochter van een rijke senator is door Buffalo Bill ontvoerd. De FBI schakelt de jonge studente Clarice Starling (Jodie Foster) in om deze maniak te vinden. Hiervoor heeft zij de hulp nodig van de briljante Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), die beter bekend staat als Hannibal the Cannibal omdat hij zijn slachtoffers letterlijk 'rauw lust'.
Vanuit zijn zwaar bewaakte cel speelt de gewiekste Lecter een vreemd spelletje met Clarice, waardoor een curieuze relatie ontstaat tussen agent en psychopaat. Stukje bij beetje geeft hij haar de informatie om dit raadsel op te lossen, maar alleen als zij ook informatie geeft over haar angsten en herinneringen. Hoe meer zij van zichzelf blootgeeft, des te meer weet zij achter de verblijfplaats van "Buffalo Bill" te komen… De klok tikt ondertussen voor het ontvoerde meisje dat in de put zit opgesloten. Dan slaagt Lecter er tijdens een overbrenging naar een andere gevangenis in om te ontsnappen...
Bron: Preview(c)

 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020