Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 

Opvallend misdaadnieuws

Bookmark and Share
 
  

Bejaarde vrouw vernielt kunstwerk
In de Duitse stad NŁrnberg heeft een bejaarde vrouw, zonder het te weten, een belangrijk kunstwerk vernield. Het gaat om een levensgrote kruiswoordpuzzel van de kunstenaar Arthur KŲpke. Bij het kunstwerk, hing een bord met de tekst "Vul het in!". En dat deed de 91-jarige vrouw braaf. Het werk werd daarbij ernstig beschadigd. De arme vrouw was zich van geen kwaad bewust.
15 juli 2016 NOS
800 mensen kennen dader oude moord
Volgens politieonderzoekers kennen zo'n 800 mensen in Nederland iemand die
een onopgeloste moord heeft gepleegd. Dat blijkt uit de analyse van 48 oude
moordzaken die later zijn opgelost. In 40 procent van alle zaken had de dader de moord aan twee mensen uit zijn omgeving bekend. Afgezet tegen de 1000 cold cases in Nederland, moeten er dus 800 getuigen met kennis van de dader
rondlopen, aldus de onderzoekers. Ze ontdekten dat maar weinig mensen met
daderkennis naar de politie stappen.
17 april 2016 NOS
Spelfout nekt Mexicaanse criminelen
In de Mexicaanse deelstaat Michoacan zijn vier criminelen tegen de lamp gelopen door een spelfout. Zij reden rond in een nep-politiewagen die precies leek op een echte. Er was alleen een verschil: de spelling van een woord op de zijkant van de auto. De bendeleden hadden het woord "divisiůn" geschreven met een c in plaats van een s. Dat wekte argwaan bij een militaire patrouille die langsreed.
8 april 2016 NOS
Jonge Beatrix opgepakt om diefstal
De prinsessen Beatrix en Irene zijn als kind opgepakt omdat ze fruit hadden
gestolen bij een groenteman. Dat staat in een boek van Annejet van der Zijl
over Beatrix' peettante Allene Tew.
Beatrix en Irene kwamen met een paar andere kinderen uit school en pakten wat fruit mee toen ze langs de winkel liepen. De politie kwam en arresteerde alle kinderen, blijkt uit een brief.
Een agent belde met hun moeder Juliana. De agent zei dat de kinderen twee uur
werden vastgehouden waarop Juliana zei: Prima,geef mijn dochters een uur extra,
want zij zouden een voorbeeld moeten zijn voor de rest.
17 november 2015 NOS
Postbode houdt veel post achter
De politie heeft bij een postbode thuis ruim 13.000 onbezorgde poststukken gevonden. Een 25-jarige vrouw werkte voor PostNL en heeft de stukken achtergehouden tussen 2012 en augustus dit jaar.
17 november 2015 NOS
Diefstal Warhols jarenlang onopgemerkt
De diefstal van negen werken van Andy Warhol in Los Angeles is jarenlang onopgemerkt gebleven. De eigenaar merkte pas dat de zeefdrukken waren vervangen door kleurenkopieŽn toen ze uit hun lijst werden gehaald.
De eigenaar bracht een van de werken naar de lijstenmaker omdat de afbeelding was verschoven. Daar ontdekte men dat het werk te onscherp was voor een echte Warhol en bovendien niet was gesigneerd of genummerd.
Wanneer de werken zijn vervangen door kopieŽn is niet bekend. Een van de zeefdrukken is in 2011 geveild, dus waarschijnlijk heeft de roof jaren geleden plaatsgevonden.
11 september 2015 NOS
Gewapende Pieten bij intocht
Bij de nationale Sinterklaasintocht in Groningen liepen zaterdag ook gewapende hulp-Pieten mee met de Sint, meldt RTV Noord. Negen leden van de Groningse Arrestatie Eenheid zouden vermomd als Zwarte Piet de landelijke intocht hebben beveiligd.
18 november 2013 NOS
Zwerver brengt rugzak vol geld naar politie
Een dakloze man heeft in Boston een rugzak met tienduizenden dollars aan contanten, cheques en een paspoort gevonden. In plaats van een nieuw leven te beginnen heeft de eerlijke zwerver de tas netjes ingeleverd bij de politie. Dat meldt de politie van Boston. In de zwarte rugzak, die de dakloze man nabij een kledingwinkel op de grond zag liggen, zat omgerekend voor 1800 euro aan contant geld en bijna 30.000 euro aan cheques.
16 september 2013 De Telegraaf
Amerikaan 29 jaar onschuldig vast
Een 58-jarige Amerikaanse gevangene is vandaag vrijgelaten nadat hij 29 jaar lang onschuldig had vastgezeten. Een nieuwe dna-test bewees dat iemand anders de moord heeft gepleegd waarvan Randolph Arledge was beschuldigd. In 1984 werd Arledge tot 99 jaar veroordeeld voor de moord op een vrouw in Texas. Vorig jaar werd er een nieuwe dna-test uitgevoerd op een haarnetje dat in de auto van het slachtoffer was gevonden. Aan de onterechte veroordeling kan Arledge veel geld overhouden: Texas betaalt 80.000 dollar uit per jaar dat iemand onterecht vastzat. Dat komt neer op ruim 2,3 miljoen dollar.
11 februari 2013 NOS
Belager gouden koets wil schadevergoeding
De man die op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder naar de gouden koets gooide, wil een schadevergoeding voor de tijd die hij ten onrechte heeft vastgezeten. Volgens zijn advocaat zal het gaan om minimaal 50.000 euro, maar het zou ook om het dubbele kunnen gaan.
7 februari 2013 De Telegraaf
Canadees wil 54 jaar oude boete betalen
De eind jaren vijftig naar Canada geŽmigreerde Nederlander Guus Niesink heeft een maand voordat hij stierf waarschijnlijk gewetenswroeging gekregen. Een verkeersboete die hij destijds in Den Haag vlak voor vertrek kreeg, had hij nooit betaald. Zijn zoon Patrick wilde het verzuim in opdracht van zijn vader goedmaken en ging daarom de afgelopen dagen tijdens zijn bezoek aan Nederland met de meer dan een halve eeuw oude boete langs bij het politiebureau in Den Haag, aldus Omroep West. De agenten kwamen na overleg met hun meerderen terug met de mededeling dat Niesink niet hoefde te betalen.
28 december 2012 De Telegraaf
Houten cabrio mag niet van politie
Agenten in Edam hebben zaterdagnacht een houten cabrio van de weg gehaald. Geen wonder, het apparaat was door twee pubers zelf in elkaar getimmerd.
Volgens RTV Noord-Holland was het ding helemaal van hout. Een motor uit een
crossfiets zorgde voor de aandrijving. De politie had er vooral moeite mee dat
de auto niet was uitgerust met een snelheidsmeter en richtingaanwijzers. De
zeventienjarige pubers hadden ook geen rijbewijs om het ding mee te mogen
besturen.
9 oktober 2012 NOS
Verkeerde verdachte binnengeleid
Bij de rechtszaak over de aanslag op het gerechtsgebouw in Amsterdam is een verkeerde verdachte binnengebracht. De advocaat zei: Dit is mijn verdachte niet. De man zelf ,die voor een andere zaak kwam,was ook verbaasd over alle camera's die op hem waren gericht. Het was vandaag de eerste zitting over de aanslag met de antitankgranaat in 2011.
19 maart 2012 NOS
'Eigenaar' 1700 auto's wint zaak
Een man die door de Nederlandse Staat jarenlang is achtervolgd met onterechte boetes, moet een schadevergoeding van 9000 euro krijgen. Dat heeft het EU-hof voor de mensenrechten bepaald. In 1995 werd het rijbewijs van de man gestolen, maar het werd niet ongeldig verklaard. Toen hij in 1997 een nieuw rijbewijs kreeg, hadden de dieven ruim 1700 auto's op zijn naam gezet. Voor alle ongelukken en overtredingen waarbij de auto's betrokken waren, werd de man aansprakelijk gesteld. Ook moest hij voor alle auto's belasting betalen en verloor hij zijn uitkering omdat hij zo'n groot wagenpark zou bezitten.
14 februari 2012 NOS
Juwelier ontdekt inbreekcameraís
Criminelen maken gebruik van minuscule camera's om codes van zwaarbeveiligde kluizen te filmen. Later komen ze dan inbreken om die kluizen te legen. Bij het Amsterdamse Coster Diamonds zijn deze week door een medewerker enkele van deze cameraatjes ontdekt. Aan de buitenkant van een raam was een cameraatje met tape bevestigd. Dit was gericht op een van de kluizen, zodat codes opgenomen konden worden.
30 november 2011 De Telegraaf
In 2010 wereldwijd 468.000 moorden
Tachtig procent van de slachtoffers is man. Vooral jonge mannen in Centraal- en Zuid-Amerika en Midden- en Zuid-Afrika lopen het risico om vermoord te worden. Onder vrouwen vallen de meeste slachtoffers door huiselijk geweld. Volgens het bureau van de VN zijn armoede en onderontwikkeling zowel een oorzaak als een gevolg van hoge criminaliteitscijfers. Volgens het onderzoek kan een dip in de economie het aantal moorden omhoog drijven. In de onderzochte landen was bij een daling van het nationaal inkomen ook een stijging van het aantal moorden te zien.
In landen met grote inkomensverschillen worden vier keer zo veel moorden gepleegd als in landen waar het verschil tussen arm en rijk kleiner is.
6 oktober 2011 NOS
Peter R. de Vries stopt met zijn televisieprogramma
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries stopt in juni volgend jaar met zijn televisie programma. Hij begon het programma in 1995 en was actief als presentator en hoofdredacteur. De misdaadjournalist zegt dat hij stopt, omdat het programma een enorme wissel trekt op zijn leven. Hij wil zichzelf "meer lucht" geven. Wat hij gaat doen als zijn programma is afgelopen weet De Vries nog niet. Hij wil eerst het seizoen afsluiten en ondertussen nadenken. Hij blijft werken en mogelijk ook op tv te zien.
7 september 2011 NOS


 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020