Deze site maakt gebruik van: Cookies
 
 
 

Misdaadfilms Nederlands

Bookmark and Share
 
TBS

Bestel deze dvd bij
Dvd | 88 minuten | Warner Home Video | juni 2008

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Om te kunnen bewijzen dat hij ten onrechte vastzit voor de moord op zijn zusje, ontsnapt tbs'er Johan van der S. uit de kliniek. Hij gaat op zoek naar zijn moeder, die hem kan vrijpleiten. Al snel zit de politie hem op de hielen. Om uit handen van justitie te blijven, gijzelt Johan een toevallige passant: de 13- jarige Tessa.
TBS is een verontrustende psychologische thriller, waarin regisseur Pieter Kuijpers de kijker tot het einde in zenuwslopende spanning houdt. Een film die je niet snel zult vergeten.
Recensie:
Kan een thriller Nederlandser dan Nederlands zijn en tegelijkertijd on-Nederlands goed? Wij zeggen: zie TBS.
TBS-er Johan (Theo Maassen) heeft zijn vader vermoord. Als het aan de beoordelingscommissie ligt, komt-ie nooit meer op vrije voeten. Alleen de getuigenis van zijn onvindbare moeder kan zijn onschuld bewijzen. Voor Johan zit er maar een wanhoopsdaad op: ontsnappen! Het plan ontspoort wanneer een dertienjarige puber (Lisa Smit) zijn pad kruist en Johan zich gedwongen voelt haar als gijzelaar mee te nemen.
De oorspronkelijke, smartlap-achtige titel Niets Te Verliezen werd het stevigere TBS. Maar de plagerige ondertitel (Niet Álles is Liefde) levert stiekem het beste statement. Geen kneuterige en gezellige Hollandse tafereeltjes, maar een actueel Nederlands onderwerp zonder spruitjeslucht, door regisseur Pieter Kuijpers verbeeld in een beklemmende en meedogeloze thriller. Niet echt een genre waar de vaderlandse cinema bekend om staat, maar met TBS hebben we dan toch eindelijk de opvolger van Spoorloos in huis. Zo'n film waar je niet snel over bent uitgesproken.
Net als in Van God Los en Offscreen combineert Kuijpers een actuele aanleiding met zijn fascinatie voor het Kwaad in de mens. Van God Los kwam destijds aan als een mokerslag, maar TBS levert een subtielere als ook venijniger tik uit. Dat hij als filmmaker enorm gegroeid is, spat in ieder geval van het doek af. Het goeie is dat hij camera en montage volledig in dienst stelt van het verhaal, én het spel. En wat voor spel! De casting van Theo Maassen is een echte meesterzet. De cabaretier oogt als een gevaarlijk beest, maar kan tegelijkertijd ook gekwetst en aaibaar overkomen. Minstens zo knap is hoe de relatieve nieuwkomer Smit (ze debuteerde in Kuijpers' Griezelbus) al dat onderhuidse acteergeweld pareert. De titel suggereert anders, maar TBS is een film over mensen, niet over zaken.
© Copyright Preview Filmmagazine BV
 
De Dominee

Bestel deze dvd bij
Dvd | 110 minuten | A-film | maart 2005

Beschrijving:
In de wereld van de drugshandel, waar het uitsluitend en alleen om geld draait, is trouw en vriendschap het hoogste goed. Juist dat wordt de ondergang van Klaas....
Amsterdam, begin jaren 70, dikke hasjwalmen stijgen op uit het 'Magies Sentrum' en alles wat de vaders zeiden, lijkt gelogenstraft te worden, alles wat ooit verboden was lijkt niet alleen leuk maar ook zinvol te zijn. Massaal storten jongeren zich in deze nieuwe wereld en velen geven zich er zonder voorbehoud aan over. Klaas, zoon van een zeer geslaagd zakenman, 19 jaar oud, lang, slank, zeer intelligent en aantrekkelijk, ziet andere mogelijkheden. Hij besluit zich geheel en al te wijden aan de criminele hasjhandel. Omdat hij gelooft dat het een gouden business is, omdat hij meent dat het nog maar enkele jaren zal duren voor de hasj gelegaliseerd zal worden en, bovenal, omdat hij rijker wil worden dan zijn vader. Klaas haat zijn gevoelloze vader die zijn kinderen op Spartaanse wijze heeft opgevoed en wiens belangrijkste levensles was: Vertrouw niemand. Zelfs niet je eigen vader. Bij Duval, de man die op dat moment de hasjhandel domineert, begint Klaas zijn carričre als drugshandelaar. Daar ontmoet hij ook zijn grote liefde Annet. Met haar en met zijn beste vriend, de kickbokser Adri, lukt het Klaas de wereld van de hasjhandel naar zijn hand te zetten en ontwikkelt hij zich in de loop van enkele jaren tot de grootste hasjhandelaar van Nederland en op zeker moment zelfs van de wereld. Door zijn afwijkende verschijning en zijn moraliserende manier van optreden krijgt hij al snel de bijnaam 'de dominee'. Zijn devies is: eerlijk zakendoen, geen terreur en geweld. Maar de legalisatie van de hasj wordt steeds uitgesteld en als de hoeveelheden groeien, zo groeien ook de gemoeide bedragen en daarbij ontkomt Klaas niet aan geweld om zich staande te houden.
De twee mensen die Klaas het meest na staan, Annet en Adri, smeken hem te stoppen omdat ze bang zijn dat het geweld zich vroeg of laat tegen hem zal keren. Maar Klaas kan niet stoppen. Hij lijkt verslaafd te zijn geraakt aan de macht en het geld dat binnenstroomt. Door een aantal verkeerde beslissingen achter elkaar zal Klaas uiteindelijk alles wat hij liefheeft verliezen. Het besef dat hij, en hij alleen, daarvoor verantwoordelijk is, is teveel om mee te leven. Hij wordt onverschillig, raakt afgestompt. Zelfs als zijn vader bij hem komt en hem eindelijk het respect en de genegenheid geeft waar Klaas al die jaren naar verlangd heeft, gelooft hij er niet meer in. Hij verliest de greep op zijn imperium en zijn ondergang is onafwendbaar.
Simon

Bestel deze dvd bij
Dvd | 102 minuten | A-film | februari 2000

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar veertien jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn…
Recensie:
Met vier Gouden Kalveren en ruim honderdduizend bezoekers kreeg Eddy Terstall met Simon eindelijk de erkenning waar hij al zo lang recht op had.
Het tragikomische verhaal over de bijzondere vriendschap tussen een aan kanker lijdende lefgozer (Cees Geel) en een zachtmoedige homo (Marcel Hensema) raakte een gevoelige snaar bij het publiek. Op de dvd van Simon vertelt Geel dat hij al bij de premičre in Utrecht werd verrast door de hevige, emotionele reacties. 'Het feestje na afloop is grotendeels aan me voorbijgegaan omdat ik continu werd aangeklampt door mensen die me een persoonlijk verhaal wilden vertellen. Aan het einde van de avond zat ik helemaal vol. Je kunt die mensen ook niet afpoeieren. Dat zou te lomp voor woorden zijn. Simon had dat wel gekund, maar ik niet.' Op de dubbel-dvd van Simon staan afzonderlijke commentaartracks van Geel en Terstall plus een docu. De opnameperiode was voor Geel een drukke, zware tijd. 'Ik moest elke ochtend om zeven uur met draaien beginnen omdat ik 's middags om vier uur weg moest naar de voorstelling van De Drie Musketiers waar ik ook in speelde.' Door de dubbele verplichting was Geel zo moe dat hij geen energie meer had voor zijn gebruikelijke grappen en grollen en zich alleen maar op het spelen concentreerde. 'Een keer had ik geluk: toen de opnamen letterlijk voor mijn eigen huis plaatsvonden. Ik stapte de deur uit en ik stond op de set. Dat had ik nog nooit meegemaakt.'
Bron: © Preview
 
Bloedbroeders

Bestel deze dvd bij
Dvd | 95 minuten | Video Film Express | mei 2000

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
Een zwoele zomer in de vroege jaren zestig. De 16-jarige Simon wil graag in de smaak vallen bij de steenrijke broertjes Arnout en Victor van Riebeeck. Op het kapitale landgoed waar de broers wonen, brengen de jongens de tijd door met tennissen en plaatjes draaien en dansen ze met Arnouts mooie vriendin Frederique. Op de zolder van de enorme villa houden ze ondertussen hun maatje Ronnie verborgen, een kleine crimineel die op de vlucht is voor de politie. Zonder dat ouders of personeel ook maar iets doorhebben houdt hij zich daar schuil. Aanvankelijk vinden de jongens het allemaal wel grappig, tot Ronnie een last wordt en hij hen zelfs chanteert. Ze durven hem alleen niet meer op straat te zetten...
Het verhaal van Bloedbroeders is gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Recensie:
In 1960 vermoordden drie jongens van 15, 16 en 17 jaar hun jonge vriend Theo Mastdijk. De Baarnse Moordzaak haalde destijds de voorpagina's, en vormt de basis voor het psychologische drama Bloedbroeders.
Simon is een intelligente, stuntelige jongen uit een arbeidersgezin,die niets liever wil dan vrienden zijn met de broertjes Arnout en Victor van Riebeeck. De twee populaire rijkeluiszonen laten hem 45-toerenplaatjes gappen, leren hem tennissen, drinken en roken. De zaken nemen een wending wanneer de vierde van het groepje, de destructieve Ronnie, een brommer steelt en moet vluchten voor de politie. Hij verschuilt zich op zolder, in het kapitale landgoed waar de broers wonen. Als hij er na een maand nog zit bedenken ze een plan om van hem af te komen.
De film leunt sterk op de prestaties van de jonge cast, en dat loopt gelukkig goed af. Erik van Heijningen, in z'n eerste filmrol, vertolkt een kwestbare Simon. Als psychologisch of sociaal drama blijft Bloedbroeders echter wat afstandelijk. Een aan medicijnen verslaafde moeder, de gezellige twistmuziek en de lieflijke Frederique (Carolien Spoor) zorgen steeds voor nieuwe zijsporen, terwijl de oplopende spanning tussen de ‘bloedbroeders' maar niet voelbaar wordt.
© Copyright Preview Filmmagazine BV
 
Van God Los

Bestel deze dvd bij
Dvd | 85 minuten | E1 Entertainment | februari 2008

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
In koele bloede schieten de rustige scholier Stan en de kleine crimineel Maikel een man dood. De lokale maffia is onder de indruk en vraagt hen nog enkele 'klusjes' op te knappen. Een nieuw doodseskader is geboren: het geweld werkt verslavend en ze zwemmen in het geld. Tot hun opdrachtgevers hen laten vallen en Anna, Maikels bloedmooie vriendin, een probleem gaat vormen.
Ze schrikt steeds meer terug van de gewelddadige Maikel. In haar doodsangst doet ze een beroep op Stan om haar te helpen weg te komen. Stan zal moeten kiezen tussen zijn boezemvriend Maikel en de onweerstaanbare Anna. Een onmogelijke keuze.
Recensie:
Bij de eindcredits spugen de makers de hete aardappel toch maar weer uit door te benadrukken dat het om een speelfilm gaat en dat alle getoonde, vaak zeer heftige gebeurtenissen als fictie moeten worden gezien. Dat neemt niet weg dat Van God Los een krachtig misdaaddrama is, waarin Tygo Gernandt als de uit de onderbuik van Venlo afkomstige Maikel bijna letterlijk van het doek afspat en Egbert-Jan Weeber als schuchtere maar ook gevoelsarme VWO-scholier Stan mateloos tegen hem opkijkt.
Na een mislukt akkefietje in het criminele circuit komt het duo in de greep van de Turkse maffia, die hen inzet als huurmoordenaars. Hoewel ze hun werk naar behoren doen, vormt Maikels vriendin Anna op den duur een probleem. Niet alleen omdat Stan meer voor haar voelt dan wenselijk is, maar ook omdat Anna er langzaam maar zeker achterkomt wat de jongens doen voor de kost. La Schijf haalt het maximale uit een vrij beperkte rol en Weeber speelt op overtuigende wijze een gecompliceerde jongen uit een goed nest die met verkeerde vrienden aanpapt omdat hij zijn vader mist. Het meest tot de verbeelding spreekt echter de honderd procent criminele Maikel, die door Gernandt wordt neergezet op een manier die een Gouden Kalf verdient.
De acteurs praten met Venlose accenten en dat gaat ze goed af - hier geen onbedoelde hilariteit zoals bij Volle Maan. Een andere verdienste van regisseur Kuijpers is dat zijn film opvallend toonvast is, als een samengebald geheel dat de kijker meezuigt en niet meer loslaat. Het is echter geen film voor al te tere zielen. Het vele, vaak terloops getoonde geweld maakt daarvoor een te realistische indruk. Van God Los bevat hoe dan ook genoeg licht ontvlambaar materiaal om een plaats te voor zichzelf te veroveren als de Nederlandse 'moet-je-zien' film van deze lente.
Bron: preview
 
Vet Hard

Bestel deze dvd bij
Dvd | 88 minuten | A-film | augustus 2005

Beschrijving:
Bennie is een stevige, niet al te slimme snackbarhouder annex crimineel. Onenigheden lost de lichtgeraakte George Baker-fan op met een kopstoot. Het inbrekersvak heeft hij geleerd van zijn geliefde pleegvader Mast. Als een gezamenlijke juwelenroof met beroepscrimineel Milo door een blunder van Bennie mislukt, verdwijnt hij achter de tralies. Ruim vijf jaar later komt Bennie weer vrij. Milo maakt hem direct duidelijk dat er nog een schuld openstaat. Als waakhond splitst hij hem zijn neef Vuk, een onhandige elektricien, in de maag. Thuis ontdekt Bennie dat zijn personeel, het duo Peter en Martin, zijn snackbar heeft gepromoveerd tot quicherestaurant. Bovendien hoort hij dat Mast op sterven ligt. Zijn lever heeft het begeven. In het ziekenhuis vertelt Mast dat hij een biologische zoon heeft, Koen, die hij voor zijn dood graag een keer zou ontmoeten. Koen zit echter gevangen in Luik, volgens Mast voor niet betaalde parkeerbonnen. Omdat de lever van een familielid Mast kan redden, reist Bennie met Peter en Martin naar België. Op spectaculaire wijze weten ze Koen te bevrijden uit de gevangenis. Koen blijkt echter geen notoire verkeersovertreder, maar een verknipte lustmoordenaar. Dat lijkt Mast niet te deren. Jaloers ziet Bennie hoe hij zijn pleegvader zijn echte zoon in zijn armen sluit. Koen als leverdonor is geen optie. Van een dubieuze arts horen Bennie en Koen dat voor drie ton illegaal levers te koop zijn. Impulsief besluit Koen daarom een bank te beroven. Die mislukt bijna door Katia, een mooie, wispelturige blondine die zelfmoord wil plegen omdat haar vriendje, bokskampioen Lars, haar heeft bedrogen. Na een spectaculaire achtervolging weten ze toch nog aan de politie te ontkomen, maar de overval levert hen slechts een ton op. Koen heeft echter van Katia gehoord dat Lars zijn volgende gevecht heeft verkocht. Koen en Bennie zetten daarom al hun geld in, maar de tegenstander van Lars vliegt al bij de eerste klap over de touwen. Bennie is moe van alle mislukte pogingen om geld te verzamelen voor de levertransplantatie van Mars. Daarom gaat hij akkoord met een lucratieve klus voor Milo. Het plan is om op het vliegveld een geldtransport te overvallen. Vol vertrouwen gaat Bennie met Peter, Martin, Vuk en het nieuwe liefdespaar Koen en Katia op pad. De problemen lijken bijna opgelost. Wat kan er nog misgaan?
 
Moord In Extase

Bestel deze dvd bij
Dvd | 99 minuten | Bridge Entertainment | juli 2009

Beschrijving:
Deze spannende bioscoopfilm is gemaakt naar de gelijknamige misdaadroman van A.C. Baantjer, politierechercheur uit Amsterdam's rosse buurt en Nederlands meest succesrijke schrijver in het detective-genre. De film begint senstioneel: met de schokkende overval op een geldtransportwagen, waarvan de chauffeur genadeloos wordt geliquideerd. Rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder openen de jacht op de moordenaar. Zij rollen daarbij van het ene hachelijke avontuur in het andere. En het einde is als net zo verrassend en sensationeel als het begin, zoals mag worden verwacht van een echte Baantjer-film.
Grijpstra & De Gier

Bestel deze dvd bij
Dvd | 86 minuten | T2 Entertainment | september 2005

Beschrijving:
De hoofdpersonen zijn twee zeer herkenbare, oer-Nederlandse rechercheurs van het Bureau Zware Misdrijven van de Amsterdamse politie. De oudere adjudant Grijpstra is na twaalf uitputtende huwelijksjaren nodig aan verandering toe. Hij is dan ook erg jaloers op de vele amoureuze avontuurtjes van zijn veel jongere collega, de goed uitziende vrijgezel De Gier.
Uiteraard speelt ook het werk een belangrijke rol in hun leven. Zo moeten de rechercheurs een mysterieze moord oplossen waarbij het lijk pertinent weigert zijn geheim prijs te geven. Is het zelfmoord, een misdrijf, of geen van beiden? En wie van de vele verdachte personen heeft het gedaan? De laatste minuten van de film zorgen voor de onverwachte ontknoping van deze opwindende en spannende moordzaak. De vriendschap tussen Grijpstra & De Gier blijkt daarbij een beslissende factor en letterlijk van levensbelang voor de twee hartverwarmende smerissen.
Deze spannende thriller is gebaseerd op een intrigerende detectiveroman van Jan Willem van de Wetering. Van de Wetering is een internationaal bekend misdaadauteur die met Grijpstra & de Gier twee van de meest bekende politiemensen uit de Nederlandse misdaadliteratuur schiep. Rob Houwer en Wim Verstappen verfilmden het boek 'Het lijk in de Haarlemmer Houttuinen'. Rijk de Gooyer geeft gestalte aan adjudant Grijpstra en Turger Hauer werd gecast voor de rol van De Gier.
De Lift

Bestel deze dvd bij
Dvd | 95 minuten | | Dutch Filmworks | oktober 2010

Beschrijving:
Vier mensen vinden op mysterieuze wijze de dood in de lift van een gloednieuw kantoorgebouw. Liftmonteur Felix Adelaar (Huub Stapel) kan echter geen technische oorzaak vinden. Kort daarna valt een blinde man in de liftschacht te pletter en wordt een nachtwaker door de lift onthoofd. De politie denkt in beide gevallen aan een ongeluk. Maar Felix vermoedt dat er iets met de lift aan de hand is. Samen met journaliste Mieke de Beer (Willeke van Ammelrooy) gaat hij op onderzoek uit. Wat hij ontdekt overtreft zijn ergste nachtmerries.
DE LIFT is de meest succesvolle Nederlandse horrorfilm aller tijden en de eerste Nederlandse film die een kassucces werd in het buitenland. Dick Maas won een Gouden Kalf voor beste regie en de grote prijs van het 'Festival International du Film Fantastique d'Avoriaz'.
 
Amsterdamned

Bestel deze dvd bij
Dvd | 109 minuten | Dutch Filmworks | mei 2011

Beschrijving:
Een psychopathische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene na het andere slachtoffer. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar, maar het onderzoek schiet niet echt op. Tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Zijn nieuwe vriendin en zijn dochter komen uiteindelijk dichter bij de dader dan hijzelf...
 
Grijpstra & De Gier - Seizoen 1-4

Bestel deze dvd bij
Dvd | 10 disks | 2100 minuten | T2 Entertainment | oktober 2008

Beschrijving:
De complete 4 seizoenen.
In iedere aflevering onderzoeken rechercheurs Grijpstra en de Gier een moord in Amsterdam. Grijpstra is een veertiger, getrouwd en vader. Hij is een rustige, zwaarmoedige man. De Gier is alleenstaand en in de dertig. Hij is een impulsieve man die heel open in het leven staat. Het duo wordt op het bureau bijgestaan door de jonge rechercheur Cardozo, de commissaris en secretaresse Hetty. Niet alleen moordzaken staan centraal, ook hoe het werk de rechercheurs beďnvloedt in hun dagelijks leven. Wanneer zijn iemands motieven wel of niet rechtvaardig? De heren komen door deze vraag wel eens in conflict met hun eigen geweten enerzijds en de rechtlijnigheid van de wet anderzijds. En soms ook in conflict met elkaar.
 
Flikken Maastricht - Seizoen 1- 4

Bestel deze dvd bij
Dvd | 13 disks | 1950 minuten | T2 Entertainment | september 2010

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Flikken Maastricht is een goede spannende politieserie, waar we met veel plezier nakijken. Afwisseling in de verhaallijn, herkenbaar en de afleveringen blijven boeien.
 
Baantjer Complete Serie

Bestel deze dvd bij
Dvd | 33 disks | 6000 minuten | Disky | oktober 2009

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Alle afleveringen van de TV-serie Baantjer, meer dan 100 uur spanning! Liefst 33 dvd's in een prachtige bewaarbox.
 
Penoza

Bestel deze dvd bij
Dvd | 2 disks | 360 minuten | Just Entertainment | november 2010

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Penoza is een achtdelige serie die zich afspeelt in de wereld van de Nederlandse penoze en die het verhaal vertelt van Carmen van Walraven.
Als haar man, een beruchte drugsbaron, voor de ogen van hun jongste zoon wordt geliquideerd, neemt Carmen een drastisch besluit… Penoza schetst een indringend beeld van de Nederlandse onderwereld waarin keuzes met betrekking tot familie, loyaliteit en geld op het scherp van de snede worden gemaakt.
Penoza wordt verteld als een familiesage met Carmen - een werkende moeder met een uitzonderlijk beroep - aan het hoofd.
 
Boks

Bestel deze dvd bij
Dvd | 3 disks | 572 minuten | T2 Entertainment | januari 2010

Beschrijving:
Maarten Spanjer is rechercheur Boks, eigengereid en nukkig! Hij werkt in District 3, bureau Lijnbaansgracht, op steenworp afstand van het Leidseplein en Rembrandtplein. Boks is geen doorsnee-rechercheur. Hij lijdt aan chronische slapeloosheid en zit daarom 's nachts vaak in zijn eentje op het bureau om zich vast te bijten in zware misdrijven. Of hij is te vinden in de wasserette/snackbar van zijn vriend Mohammed.
Boks woont in een grachtenpand dat hij heeft geërfd, maar waar hij niets aan mag veranderen. Zijn favoriete plek in huis is dan ook de garage waarzijn grote liefde staat: een vijftig jaar oude Mercedes, de enige plek waar hij ongestoord in slaap kan vallen.
 
Bureau Kruislaan - Seizoen 1

Bestel deze dvd bij
Dvd | 3 disks | 650 minuten | Bridge Entertainment | februari 2009

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
Bureau Kruislaan is een Nederlandse politieserie van topkwaliteit. Misdaad, geweld en ontruimingen zijn de dagelijkse praktijk op een politiebureau in de wijk Watergraafsmeer te Amsterdam. Hoofd van de recherche is Theo Brandsma, gespeeld door Peter Tuinman. Hij probeert samen met zijn assistent Guus Bals, gespeeld door Frederik de Groot, moordzaken op te lossen. Dat het werk van een rechercheur niet altijd over rozen gaat, is iets wat de heren dagelijks ondervinden…
Deze dvd-set bevat de eerste 26 afleveringen van de serie, met een totale speelduur van bijna 11 uur. Een spannende, realistische kijk op het wel en wee van een Amsterdams politiebureau met een Nederlandse topcast!
 
Bureau Kruislaan - Seizoen 2

Bestel deze dvd bij
Dvd | 3 disks | 650 minuten | Bridge Entertainment | januari 2010

Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
Bureau Kruislaan was één van de populairste tv-series van de jaren '90. De serie was tussen 1992 en 1995 te zien bij de VARA en ging over de beslommeringen op een politiebureau in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Een spannende en realistische serie met een Nederlandse topcast.
 
Dok 12 - Seizoen 1

Bestel deze dvd bij
Dvd | 3 disks | 585 minuten | Source 1 Media | maart 2010

Beschrijving:
In Dok 12 gaat een topteam van de Rotterdamse rivierpolitie de strijd aan met criminele organisaties die het havengebied teisteren. Een mysterieuze verdrinking, knokpartijen, achtervolgingen, maar ook de dagelijkse gang van zaken: echt alles komt aan bod in Dok 12.
Nora Roemers (Karin Meerman), weduwe, heeft de leiding over het team dat elke dag weer oog in oog met deze spannende zaken komt te staan. Tijdens het speuren gaan deze jonge rechercheurs niet altijd volgens het boekje te werk. Vooral het duo Marga (Elvira Out) en Lex (Wolter Muller) hebben lak aan de regels. De oudere broer van Lex - de voormalige zeeman Busse (Edward Stelder) - werkt ook bij de rivierpolitie. Hij vormt een team met Rayna (Georgina Verbaan), de ambitieuze en impulsieve nieuwkomer van het team. Met haar impulsiviteit loopt de spanning in Dok 12 vaak hoog op...

 
 
Start: september 2011 Laatst gewijzigd op: 20 september 2020